Adana’da Kuzu Şırdana Talep Azaldı, Dana Şırdana Talep Arttı
Adana’da bir zamanlar çöpe atılan kuzu kıyma, talep fazlası nedeniyle artık bulunmuyor. Son dönemde kuzu şırdanının 3 katı büyüklüğünde olan dana şırdanına talep arttı.
Kebabın başkenti olarak anılan Adana’da bir diğer sevilen lezzet olan şırdan dolmanın fiyatı ise 70-80 lirayı buldu.
Sakatat kategorisine giren Şırdan, bir çeşit atıştırmalık yiyecek olarak Adana’da özellikle gece geç saatlerde büyük ilgi görüyor.
Sosyal medyada popüler
Diğer şehirlerde şirdan satılmaya başlanması ve sosyal medyada tanıtımının yapılmasıyla şirdancılar şirdan yetiştiremiyor. Hayvan kesiminin yetersiz olmasından dolayı şirdan bulunamıyor.
Adanalılardan dana sirdar çözümü
Adana’da şerdan satan bazı esnaflar, kuzu şırdan yerine 3 katı büyüklüğünde olan dana şırdanı satmaya başladı. Dana bonfile tanesi 120 lira civarında satılıyor.
“Bu ürünü kaybetmeyeceğiz”
Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, dana şırdanına talebin her geçen gün arttığını belirterek, “Hem büyük olması hem de 3 kişinin rahatlıkla beslenebilmesi nedeniyle dana şırdanına talep arttı. Kuzu şırdan Artık bol miktarda bulunmuyor. Vatandaş geldiğinde artık dana şırdan istiyor. Başka ürünler de sunuyoruz.” “İllerden toplayıp, Adana’daki vatandaşlara satıyoruz. Artık şehir dışına gönderilmemesini istiyorum” dedi.
“Dana eti sirdanaya talep arttı”
Şırdancı Güngör Güler, Şırdan’ın eskiden çöpe atıldığını, artık lüks haline geldiğini söyledi. Güler, “Kuzu şişe talep artınca bulunamaz hale gelmeye başladı. Biz de dana şiştan satmaya başladık. İnsanlar 3-4 parça yemek yerine gelip 1 dana şiş ve yiyorlar. Eskiden koyun kesilirken, kırıntılar atıldı, ham şardana artık 50 lira oldu. Talep fazla olduğu için fiyatlar daha da artacak. Bu nedenle şu anda 120 liradan satılan dana sirdanaya talep de arttı.” .
Dana filetoyu yiyen bir müşteri, lezzetinin aynı olduğunu ve daha tatmin edici olduğunu söyledi. – ADANA